Akumulator

Eden izmed najpogostejših načinov igranja stav so t.i. accumulator stave, oziroma stave s stavnimi listki z več dogodki. To je dober način, kako lahko kvote skupaj seštevate in računate na še višje dobitke, ki vam omogočajo ogromne izkupičke z minimalnim vplačilom.

kaj je akumulator

Seveda pa je, hkrati, potrebno kar veliko sreče da so take stave dobitne. Zelo redko se zgodi, da so stave z več dogodki na listku z visokimi kvotami tudi dobitne. To pa zato, ker je na tem listku toliko možnosti, da lahko gre kar veliko narobe.

Kako torej priti do največjega možnega dobitka s stavnimi listki in izkoristiti njihov potencial?

Kako Je Sestavljen Stavni Listek?

Prednost igranja stav preko stavnih listkov je prav v tem, da lahko na te listke dodamo več dogodkov oziroma stav hkrati, z različnimi kvotami. Te kvote pa se lepo množijo med sabo, kar nam omogoča še višje kvote. Da je taka stava dobitna, morajo biti vsi dogodki na stavnem listku pokriti, oziroma morajo se zgoditi.

V nasprotnem primeru je takšna stava nedobitna. To pa je dvorezen meč – kljub temu, da so kvote nekoliko višje, se velika možnost, da takšna stava ne bo dobitna.

Stave, ki jih imenujemo akumulatorske stave, so stavni listki s tremi ali več stavnimi dogodki. Če je to stavni listek z le enim dogodkom, je to single stava; če sta dva stavna dogodka, to imenujemo »double«. Ko pa je na listku trije dogodki ali več, gre za accumulator.

Ti listki so sestavljeni iz poljubnih stav. Na ta listek lahko vstavimo praktično skoraj vsako stavo, ki si jo zamislimo, in jo kombiniramo z drugimi stavami. Ta način igranja stav je dobrodošel takrat, ko želimo hkrati igrati na več stav, obenem pa verjamemo, da se bodo prav vsi stavni dogodki tudi zgodili.

Kakšne so Prednosti in Slabosti »Akumulatorskih Stav«?

Največja prednost tovrstnih stavnih listkov je v tem, da nam nudijo odlično možnost za kombiniranje stav. Tu praktično ni omejitev, na katere športe lahko igramo, na katere dogodke, prav tako pa je dovoljeno igranje skoraj vseh stavnih možnosti – od zadetkov pri nogometu pa do asov pri tenisu. Prav vse lahko kombiniramo.

Še ena dobra lastnost tovrstnih stav je, da nam ponujajo zelo visoke kvote. To pomeni, da so lahko te stave dobitne z le minimalnim vložkom. Torej priložnosti za dobitke je tu skoraj neskončno. Višje kot so kvote, višji bo seštevek oziroma zmnožek skupne kvote te stave.

Slaba lastnost teh stav je v tem, da morajo biti prav vsi stavni dogodki na listku dobitni. To pa je lahko, ko je na listku več stavnih dogodkov, zelo težko.

stave za baterije in akumulator

Res pa je, da mnoge stavnice nudijo tudi stavne načine oziroma stavne listke, kjer je lahko tudi en dogodek izgubil, pa bo stava vseeno dobitna. Na primer, če imamo na listku 6 dogodkov, mi pa vplačamo akumulator za 5 dogodkov, bo stava še vedno dobitna, le brez tiste stave, ki je nismo vplačali. Če pa bodo vse stave dobitne, potem dobimo celoten izkupiček.

Primer Akumulator Stave

Poglejmo si konkreten primer takšnega stavnega listka.

Na primer, odigramo štiri stave na stavnem listku:

  • Man Utd – Man City – Oba data gol – 1:1 – Dobitna stava
  • Chelsea – Arsenal – Zmaga domače ekipe – 2:0 – Dobitna stava
  • Tottenham  – Liverpool – Remi – 2:2 – Dobitna stava
  • Inter – Milan – Več kot 2.5 gola – 3:0 – Dobitna stava

Takšen akumulator bi bil dobiten. Kvote teh stav bi se pomnožile, in dobili bi kar visok izkupiček. Toda takoj ko bi eden izmed teh dogodkov bil nedobiten, potem stava ne bi zmagala. Torej potrebno je, da so prav vse štiri stave dobitne, da lahko dobimo celoten izkupiček.

Kako Koristiti Akumulator Stave?

Mnogi igralci s tem načinom igranja prihajajo do kar visokih izkupičkov. Toda kako? Verjetno najbolj zanesljiv način igranja stav s tem načinom je ta, da dodamo na listek več dogodkov z relativno nizkimi kvotami, in jih kombiniramo v stavo. Na tej stavi pa bodo kvote dokaj visoke, tako da bodo dobitki kar visoki, ne glede na to, da gre za nekoliko manj riskantne stave.

Seveda pa je s tem načinom igranja stav možno kar precej zaslužiti, toda z veliko sreče.