Kazni

kako opaziti ponarejeno identiteto

Da bi vas stavnica lahko kaznovala, je za to več razlogov. Stavnica ima svoj pravilnik delovanja, in najverjetneje ste že slišali o primerih, ko je stavnica zaprla račune igralcev, ti pa so bili prikrajšani za dobičke, ki so jih dosegli na stavnici.

Če želite, da se to ne zgodi tudi vam, potem je pomembno da si preberete pravilnik vaše stavnice oziroma vašega ponudnika iger. Najverjetneje za navadne igralce, ki igrajo transparentno in zgolj občasno, ne obstaja kakšnih večjih razlogov, da bi jih stavnica kaznovala.

Vsekakor pa je za tiste igralce, ki skušajo izsiljevati stavnico in priti do dobičkov neregularno, večja možnost, da bodo kaznovani s strani stavnice.

Kakšna je Možnost, Da Vas Stavnica Kaznuje?

To se ne zgodi prav pogosto, a vendar se dogaja.

Takoj ko stavnica opazi kakšno čudno dogajanje na vašem računu, in če posumi, da ste do dobičkov prišli preko arbitražnega igranja stav, ali kakšnih drugih nepravilnih načinov, potem obstaja možnost, da ostanete tako brez računa kot tudi brez dobičkov.

stavnice kaznujejo ponarejeno id

Toda za tiste igralce, ki stavnice igrajo le občasno, in ki denar nakazujejo s svojega osebnega računa, ni prav veliko možnosti za to, da bi jih stavnica kaznovala. Za navadnega igralca, »vikendaškega« igralce, obstaja precej majhna možnost, da vas stavnica kaznuje.

Kateri pa so najpogostejši razlogi za kaznovanje igralcev?

1. Več Računov na Stavnici s »Fake« Identitetami

Eden izmed najpogostejših razlogov za to, da vas stavnica lahko kaznuje je to podvajanje identitet. Zato pa ima stavnica tudi striktna pravila o tem, kateri igralci lahko igrajo na stavnici, pa tudi pravilo za to, da morate napraviti verifikacijo vašega profila.

Le na ta način se lahko stavnica prepriča o verodostojnosti vašega računa in vam lahko zaupa. Tako ko zaznajo, da morda imate več računov na stavnici, pa vas lahko kaznujejo.

To lahko preverijo preko vašega IP naslova, pa tudi preko vašega e-mail naslova. Vkolikor imajo le najmanjši sum o tem, da imate na stavnici več računov, potem vas lahko kaj hitro kaznujejo.

2. Nepravilno Igranje Stav

Nekatere, oziroma večina stavnic, pač nekaterih stvari na stavnici sami ne dovoljuje. Med nje spada tudi arbitrage stave, oziroma to, da igrate istočasno na več stavnicah in skušate na ta način stavnico okrasti.

Prav tako pa ima stavnica možnost, da vaš račun prepove, če posumijo kakršen koli nelegalen način igranja, oziroma sumljive dogodke na vašem računu. Takojšnje pobiranje denarja iz vašega računa je lahko sumljivo, še posebej če gre za visoke zneske.

Igranje stav na dogovorjene tekme in športne dogodke je prav tako lahko razlog za kazen vašemu računu. Če stavnica posumi, da ste odigrali stavo na tekmo, ki je bila že vnaprej dogovorjena, potem je to lahko razlog za kaznovanje vašega računa.

3. Previsoki Dobitki

To se zgodi zares redko. Dejstvo je, da je več kot 90% vseh igralcev stav za stavnico profitablnih, saj so večinoma v minusu na dolgi rok. So pa nekateri igralci, ki imajo visoke dobičke – to so t.i. »high rollerji«, ki vlagajo enormne vsote denarja na stave z nizkimi kvotami.

Tak način igranja stav je lahko na dolgi rok res profitabilen. Zato pa stavnice lahko takšne igralce kaznujejo oziroma jih vsaj limitirajo. Morda jim lahko postavijo razne stavne limite in vplačila, preko katerih ne smejo ti igralci. Zato pa je toliko igralcev, ki redno menjajo stavnice, še posebej tisti igralci, ki so bili na drugih stavnicah limitirani.

Res pa je, da je kaznovanje igralcev, ki imajo visoke dobičke, nekoliko sporno. Obstaja veliko primerov, kjer je stavnica kaznovala igralce, ki so imeli visoke dobitke oziroma niso hoteli izplačati teh dobitkov. Dejstvo pa je, da ima stavnica tudi vso pravico take igralce kaznovati oziroma jih omejiti.

Kako Se Izogniti Kaznim?

Najboljše je, da igrate transparentno, za vaš užitek, in da nikoli ne uporabljate kakšnih spornih načinov igranja stav, kot so stave na dogovorjene dogodke, ali pa stave z načinom arbitrage.

Najboljše je, da se zanašate na svoje kalkulacije in izračune glede stav, in da igrate le tiste stave, ki se vam zdijo dobre. Le to je način, da se izognete kaznim. Prav tako pa se izognite temu, da napravite več računov na stavnici.